Fashion — 13/06/2013 at 12:10

Welke schoenen trek ik deze zomer aan?

enkellaarsjesOp het moment zie je ze overal, de enkellaarsjes. Deze lage laarzen, ook wel ‘bootie’ genoemd, mogen nu niet in je schoenenkast ontbreken. Iedereen loopt er ondertussen mee, van celebrities tot modejournalisten. Daarmee wordt de trend van het dragen van hoge laarzen doorbroken en kun je eens iets anders aan je voeten doen!

Het is wel belangrijk op te letten welke enkellaars je draagt, want deze lage laarsjes zijn niet altijd flatteus. Hoge laarzen zijn wat dat betreft makkelijk met allerlei kleding te combineren. Bij het dragen van het perfecte enkellaarsje komen je benen, enkels en kuiten mooi uit. Maar een verkeerd exemplaar kan je benen eerder korter dan langer laten lijken of de nadruk leggen op niet al te dunne enkels of kuiten. Wat staat jou? Om de perfecte schoenen te vinden kun je eerst online verschillende modellen bekijken. Heb je shortlist gemaakt; dan kun je bij Dolcis naar een fysieke winkel gaan om ze te passen en eventueel aan te schaffen.

Bij je keuze kun je rekening met de volgende stelregels houden. Wanneer je zelf niet al te slanke of lange benen hebt, kies je bij voorkeur voor zwart. En heb je geen slanke enkels, zorg dan dat het laarsje juist net je enkel bedekt. Twijfel je of het mooi is voor je kuiten, draag dan gewoon een broek erboven en geen rok of legging. Kijk overigens uit voor de combinatie minirok met enkellaarzen! Wil je je benen wat langer laten lijken, draag dan een enkellaarsje met hoge hak of puntige neus.