Hair — 03/03/2013 at 15:59

Hoe kan ik mijn korte haar lang laten groeien?

watsonHeb je kort haar, maar ben je er he-le-maal klaar mee? Het belangrijkste is dat je geduld hebt. Je haar groeit maar ongeveer 1,25 centimeter per maand. Gelukkig zijn er ook manieren om je haargroei een handje te helpen.

cl_397aed2d4f870d43502f0aaa51ee3d40

Je hoofdhuid in (laten) masseren met olie is één van die manieren, die niet alleen heel goed is voor je hoofdhuid, maar vooral ook heel lekker. Vooral als je het laat doen door de kapper of je vriend. Door de massage stimuleer je je haarzakjes en daardoor je haargroei. Gebruik wel speciale olie voor je haar, andere oliën zijn voor je haar te vet.

Kam daarnaast elke ochtend en elke avond je haar. Je kan je haar meerdere keren per dag kammen, maar twee keer per dag is voldoende. Bij het kammen van je haar, stimuleer je je haarzakjes en dat bevordert je haargroei.

Drink daarnaast veel water en eet gezond. Het water zorgt voor gezond en sterk haar. En gezond haar groeit sneller. Eet vooral veel voedsel waar vitamine B en proteïne in zitten, zoals vlees, vis, groente, fruit, aardappelen, rijst en eieren. Van vitamine B gaat je haar ook meer glanzen en van de proteïne word je haar dikker.

Het klinkt misschien gek, maar laat je haar ook regelmatig knippen. Door de dode puntjes weg te knippen, word je haar gezond. En.. gezond haar groeit sneller.