Hair, Make-up — 27/05/2013 at 18:18

Hoe houd ik mijn haar op vakantie ook gezond?

summer-women-flodable-straw-beach-hat-fashion-floppy-sun-hat-multiple-colors-free-ShippingIedereen weet dat je op vakantie je huid moet beschermen tegen de felle zon. Dit doe je door zonnebrandcrème te gebruiken, zodat je niet verbrandt. Wat niet iedereen weet, is dat je haar ook veel te lijden heeft door de UV-stralen. Het is daarom nodig om op vakantie net zo voorzichtig te zijn met je haar als met de rest van je lichaam, om te voorkomen dat je niet alleen een lekker kleurtje krijgt, maar ook je gezonde haar behoudt.

De eerste tip is ook de meest voor de hand liggende: bedek je haar om het te beschermen. Door het dragen van een staart of knot zorg je ervoor dat de schadelijke UV-straling alleen bij de buitenkant van je haar kan komen. Nog beter is het om het helemaal te bedekken, met een leuke zonnehoed of bandana.

Naast de zon kunnen ook chloor van het zwembad of zout van de zee een zware aanslag zijn op je haar. Door je haar nat te maken met ‘gewoon’ water voordat je gaat zwemmen, geef je schadelijke zee- of zwembadwater minder kans om in je haar te trekken. Bovendien zijn er speciale conditioners, sprays en oliën te koop, mét UV-filter, om je haar op vakantie extra goed te verzorgen.

Doe je haar niet tekort en zorg dat je kwaliteitsproducten gebruikt voor het behoud van gezond haar. Echte kwaliteitsproducten die door veel professionele kappers worden gebruikt komen uit de productlijnen van Kérastase en L’Oréal Professionnel. Meestal zijn deze enkel voor exclusief gebruik in professionele kapsalons, maar er worden wel reguliere producten voor de consument verkocht voor het behoud van je haar.

Beaches_wallpapers_358 (1)