About us

Welkom op www.hairstation.nl, dé site die al je vragen over je haar beantwoordt.

De site is ontstaan uit ons enthousiasme voor haar. Je hebt kapsels in alle soorten en maten: kort, halflang en lang, blond, bruin, zwart, rood en zoveel tinten meer. En omdat er zoveel soorten kapsels zijn, zijn er ook veel vragen. Welke kleur haar staat het beste bij mijn huidskleur? Wat moet ik doen tegen UV-straling? Wat kan ik doen om mijn haar sneller te laten groeien? Zulke vragen worden op deze website beantwoord.

hair-conditionerHair
Veel mensen zullen op deze site komen, omdat ze een vraag hebben over de verzorging van hun haar. Om je haar gezond en glanzend te houden, zijn er een aantal dingen die je écht moet doen. Eén daarvan is conditionen. Je haar krijgt veel te verduren op een dag; föhnen, steiltangen, de wind, de zon, zeewater, elastiekjes, slapen, etcetera. De schubbenlaag gaat hierdoor recht overeind staan en daardoor gaat je haar pluizen en voelt het ruw aan. Je wilt geen bos stro op je haar, dus daarom moet je na de shampoo conditionen. Heel belangrijk. De conditioner voedt je haar en legt de schubben weer plat.
Conditionen is één, maar daarnaast is water drinken en gezond eten heel belangrijk. Niet alleen voor je lichaam en je gezondheid, ook voor je haar!

Hair, Make-up and Fashion
necklaceDaarnaast zullen veel mensen op deze site terecht komen met vragen over hun haarkleur, passende make-up bij hun haar en wat voor kleding het beste staat bij hun nieuwe kapsel. Voordat je make-up of kleding gaat kopen, moet je eerst uitzoeken welke kleuren het beste bij je huidskleur en haarkleur passen. Hier zijn verschillende manieren voor. Een simpele manier is om te kijken of je een goud- of een zilvertype bent. Houd een gouden en een zilveren sieraad bij je huid. Welk sieraad steekt er het meest af? Bij goudtypes staan warmere kleuren over het algemeen beter, bij zilvertypes vooral de koelere tinten.